Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκινούν οι εγγραφές στους νέους κύκλους μαθημάτων




ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ



Αρχίζουν τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 οι εγγραφές για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.

Τέσσερις νέοι κύκλοι μαθημάτων στους τομείς της Λογοτεχνίας, της Φιλοσοφίας, του Κινηματογράφου και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πρόκειται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου (Μέγαρο Μπίλλη-Πλατεία Ιπποδρομίου). Για το εαρινό εξάμηνο, έχουν προγραμματιστεί οι εξής θεματικοί κύκλοι: «Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις σε καιρούς κρίσης», «Νέος κύκλος προβληματικής για τον ελληνικό κινηματογράφο»,  «Θέματα Πληροφορικής: βασικές αρχές και εφαρμογές» & «Πάθη και συναισθήματα στη Φιλοσοφία».

Σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, περισσότεροι από 50 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους αντικείμενα.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων του εαρινού εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έχει ως εξής:



Ημέρα
κύκλος
Επιστημονικός υπεύθυνος
Δευτέρα 7-9

Λογοτεχνικές αναπαραστάσεις σε καιρούς κρίσης
Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας
Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ.
Βενετία Αποστολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Νεοελληνικής Λογοτεχνίας & Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης ΠΤΔΕ Α.Π.Θ. 

Τρίτη 7-9
Νέος κύκλος προβληματικής για τον ελληνικό κινηματογράφο

Νίκος Τσινίκας
Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ.

Τετάρτη 5-7
Θέματα Πληροφορικής: βασικές
αρχές και εφαρμογές

Λευτέρης Αγγελής
 Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ.
Τετάρτη 7-9
Πάθη και συναισθήματα στη Φιλοσοφία

Μιχάλης Μπαρτσίδης, Δρ. Φιλοσοφίας




Στους κύκλους των διαλέξεων δικαίωμα εγγραφής έχουν ενδιαφερόμενοι ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος χορηγείται βεβαίωση εγγραφής και όχι παρακολούθησης στους κύκλους των διαλέξεων. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.



Πληροφορίες- εγγραφές, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 έως 13:00 στα τηλ: 2310 841962, 2310 840295.



Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνη Καρούμπη.

Την Ομάδα απαρτίζουν οι: Ελένη Χοντολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ. (πρόεδρος), και τα μέλη: Στέλιος Ανδρέου, καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας Α.Π.Θ., Βενετία Αποστολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, καθηγητής Παθολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας Τμήμα Ιατρικής Α.Π.Θ., Γιώργος Ζωγραφίδης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Α.Π.Θ., Αγγελική Καλία, δικηγόρος, καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος, Σάσα Λαδά, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ., Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ., Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, διδάσκουσα Πολιτισμικής Ιστορίας και Τέχνης ΝΑ Ευρώπης, Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Φωτεινή Τσιμπιρίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου